Grind-splitplaten

Splitplaten zijn de ultieme keuze voor iedereen die op zoek is naar een stabiele en duurzame ondergrond voor grindpaden. Ons assortiment Eastgravel splitplaten zijn ontworpen om de last van voetgangers en voertuigen gelijkmatig te verdelen, waardoor ongelijkmatige verzakkingen en spoorvorming worden voorkomen.

Filteren

Wat zijn splitplaten?

Splitplaten, ook wel grindstabilisatieplaten of honingraatmatten genoemd, zijn duurzame, multifunctionele panelen die speciaal zijn ontworpen om losse materialen zoals grind, split of schelpen op hun plaats te houden. Ze voorkomen onkruidgroei en het wegzakken en verschuiven van de materialen, waardoor uw tuinpad, oprit, terras of parkeerplek er altijd netjes en verzorgd uitziet. In het assortiment van Smit Compleet Buiten vindt u de hoogwaardige Easygravel splitplaten met keuze uit de kleuren wit en zwart.

Splitplaten aanleggen

 

1. Fundering

Een solide basis vormt de essentiële eerste stap voor het leggen van splitplaten, cruciaal om kuilvorming te voorkomen en bestand te zijn tegen (zware) belasting. De keuze voor het fundament hangt af van de beoogde belasting; gestabiliseerd zand volstaat voor lichtere belastingen, terwijl voor intensiever gebruik een fundament van puin of menggranulaat aan te raden is. 

2. Aanleggen in halfsteensverband

Plaats de splitplaten in halfsteensverband voor een stabiele en gelijkmatige constructie. De Easygravel® splitplaat heeft een handig koppelsysteem om deze grindplaten aan elkaar te bevestigen en kunnen daardoor strak tegen elkaar worden aangelegd.

3. Inkorten indien nodig

Pas de splitplaten aan het oppervlak aan door ze in te korten met behulp van een zaag of snijgereedschap. Zorg ervoor dat ze goed passen en stevig op hun plaats liggen.

4. Plaatsing van grind of split:

Nadat de platen zijn aangelegd, strooit u het grind of split erin. Houd een laagdikte van ongeveer 5 cm aan voor een optimale bedekking. Bij minder dan 5 cm zijn de platen zichtbaar, terwijl een dikkere laag kan leiden tot spoorvorming.

5. Formaat van grind of split:

Let op het formaat van het grind of split dat u gebruikt. Voor onze Easygravel® splitplaten is een maximaal formaat van 32 mm voor grind en 25 mm voor split aanbevolen. Zorg ervoor dat de minimale grootte van de steentjes altijd 5 mm is.

Met deze eenvoudige stappen en aandacht voor details creëert u een solide en onderhoudsarme ondergrond met splitplaten. Geniet van een strakke en duurzame buitenruimte die bestand is tegen belasting en er altijd verzorgd uitziet!

Toepassing van splitplaten

Of u nu streeft naar een indrukwekkende oprit die de tand des tijds doorstaat, charmante tuinpaden wilt ontwerpen met een professionele uitstraling, of uw terras een eigentijdse transformatie wilt geven, de veelzijdigheid van splitplaten/grindplaten komt altijd tot zijn recht. Deze innovatieve grindplaten vormen niet alleen een duurzame oplossing, maar voegen ook een vleugje stijl toe aan diverse projecten. 

Splitplaten kopen

U kunt eenvoudig splitplaten online bestellen en thuis laten bezorgen. Heeft u vragen of advies nodig over? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of kom langs op één van onze vestigingen in Blesdijke, Scharsterbrug of Emmeloord. Onze deskundige verkopers adviseren en helpen je graag met het maken van de beste keus. Want met meer dan 45 jaar ervaring, bent u ook voor eerlijk en vakkundig advies bij Smit Compleet Buiten aan het juiste adres!