Schuttingen

Bent u op zoek naar een schutting voor uw tuin? Bij Smit Compleet Buiten vindt u een ruim assortiment schuttingen van diverse materialen, kleuren en afmetingen. Kant-en-klare schuttingen, maar ook voor het zelf maken van een schutting, bieden wij een ruime keus aan schuttingplanken, schuttingpalen en alle toebehoren. Allemaal van A-kwaliteit voor de beste prijs en snel bij u thuisbezorgd.

Filteren

Schutting voor extra privacy in uw tuin

Een schutting, ook wel tuinscherm genoemd, is een trendy en natuurlijk product om uw tuin af te scheiden voor meer privacy. Maar er zijn natuurlijk veel meer toepassingsmogelijkheden met een schutting. Bijvoorbeeld voor het creëren van een beschut zithoekje waar u lekker uit de wind kunt zitten relaxen of voor het afschermen van de vuilcontainers in uw tuin. Bij Compleetbuiten.nl vindt u een enorme keuze aan schuttingen van diverse materialen, verschillende soorten hout, kleuren en afmetingen. Tevens bestelt u gemakkelijk alle toebehoren voor het maken van uw schutting, zoals ijzerwaren, palen en onderhoudsproducten.

Soorten schuttingen

In ons uitgebreide assortiment schuttingen vindt u vele soorten tuinschermen, onder meer houten schuttingen, hout-beton schuttingen, composiet schuttingen, bamboeschermen en draadschermen in diverse afmetingen, materialen en kleuren.

Houten schuttingen

Onze duurzame schuttingen van hout zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, allemaal A- kwaliteit tuinhout met ieder zijn eigen kenmerken en voordelen. Zo vindt u onder meer in onze collectie houten tuinschermen: Grenen houten schuttingen Vuren houten schuttingen Douglas houten schuttingen Hardhout schuttingen Coloured wood schuttingen Hout-beton schuttingen Onze tuinschuttingen zijn verkrijgbaar in verschillend aantal planks, namelijk 15-planks, 17 planks, 19-planks en 21 planks. Het aantal planken waar het tuinscherm van is gemaakt, bepaalt o.a. de doorkijk. Een 15-planks schutting heeft een grotere doorkijk dan een 21-planks schutting.

Vuren schutting

Vurenhout is een zachtere houtsoort die afkomstig is van de fijnspar die mede door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding een veel verkocht houtsoort is. De vuren tuinschermen in onze assortiment zijn geïmpregneerd, zodat het hout uitstekend beschermd wordt tegen schimmels en houtrot. Hierdoor zal uw schutting vele jaren langer meegaan dan een onbehandelde vuren schutting. De gemiddelde levensduur van onze geïmpregneerde vuren houten schuttingen is 10 tot 15 jaar.

Grenen schutting

Grenen hout is afkomstig van een naaldboom. Grenen tuinhout heeft een geelachtige kleur, met duidelijk zichtbare noesten en kwasten. Het hout is gemakkelijk te bewerken en daardoor met uitstek geschikt voor tuinschermen en schuttingen. In ons assortiment grenen schuttingen vindt u tevens bijpassende grenen schuttingdeuren.

Vuren schutting

Vurenhout is een zachtere houtsoort die afkomstig is van de fijnspar die mede door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding een veel verkocht houtsoort is. De vuren tuinschermen in onze assortiment zijn geïmpregneerd, zodat het hout uitstekend beschermd wordt tegen schimmels en houtrot. Hierdoor zal uw schutting vele jaren langer meegaan dan een onbehandelde vuren schutting. De gemiddelde levensduur van onze geïmpregneerde vuren houten schuttingen is 10 tot 15 jaar.

Douglas schutting

Douglas staat bekend om zijn hoge duurzaamheid en de opvallende kleur van het hout. Deze is namelijk geel tot roodbruin wat zorgt voor een warme uitstraling. Naast douglas schuttingen heeft u bij ons ook een ruime keuze uit douglas poorten en schuttingdeuren. Onbehandeld douglas heeft van nature al een hoge duurzaamheid, waardoor douglas tuinproducten zo'n 10 tot 15 jaar meegaan. Hierdoor kiezen veel mensen doorgaans voor een schutting van Douglas hout. Uiteraard kunt u deze levensduur verlengen door het Douglas hout te gaan impregneren (verduurzamen).

Hardhout schuttingen

Kiest u voor een hardhout tuinscherm dan kiest u voor duurzaam. Hardhouten schuttingen hebben een levensduur van gemiddeld 15 tot 20 jaar, het langste van alle houtsoorten. Een ander voordeel van deze houtsoort is de warme kleur en luxe uitstraling. Verkrijgbaar in hoge en lage hardhouten schuttingen, schuttingen met verticale planken, schuttingen met horizontale planken, en uiteraard bijpassende hardhouten tuinpoorten en tuindeuren.

Coloured wood schutting

Coloured wood schuttingen zijn gemaakt van duurzaam behandeld naaldhout met de warme uitstraling van Douglas hout en een typerende kleur. Door de verduurzaming is Coloured woord nog duurzamer dan Douglas hout en behoudt langer de kleur dan onbehandeld Douglas hout.

Hout beton schutting

De hout beton schutting is ontzettend populair in de stoere, trendy tuin. Een hout beton scherm is een schutting die aan betonpalen en een betonnen onderplaat wordt bevestigd. Het grote voordeel van beton is dat het ontzettend stevig is en dat het niet gaat rotten, een perfecte keuze voor een duurzame schutting dus. De betonpalen en onderplaten voor een hout-beton schutting zijn te verkrijgen zonder motief (glad) en met een rotsmotief.

Geïmpregneerde schuttingen

Een schutting staat in weer en wind. Elk tuinhout soort heeft een verschillende levensduur. Hardhout heeft een zeer lange levensduur en grenen de minst lange. Door het hout te impregneren, verduurzaamt u het hout en wordt het hout beschermd tegen schimmels en houtrot, wat de levensduur van het hout vele malen verlengt. In ons assortiment vindt u een zeer ruime collectie houten schuttingen van geïmpregneerd grenen en geïmpregneerd vuren.

Populaire schuttingen

Hout beton schuttingen zijn ontzettend populair. Stevig, trendy, duurzaam en ook nog eens onderhoudsarm. Daarnaast worden zwart gespoten schuttingen en tuinschermen ook zeer veel verkocht. Zwarte schuttingen ziet u steeds meer in de moderne, maar ook zeker in de landelijke tuinen. Ons assortiment bestaat uit diverse soorten en afmetingen A-kwaliteit zwarte schuttingen. En niet te vergeten de stoere en robuuste steenkorf schuttingen, die ook wel schanskorf schuttingen genoemd worden, zijn onder andere in de industriële tuinen ontzettend trendy.

Schuttingen online kopen

U wilt een schutting kopen en zoals u waarschijnlijk al gemerkt hebt is er bij Smit Compleet Buiten ontzettend veel keuze. Er is voor elke tuinstijl en elk budget een kwalitatieve schutting bij ons te vinden. Onze handige keuzehulp kan het vinden van uw ideale schutting een stuk makkelijker maken. U kunt o.a. filteren op design, materiaal, afmeting en verduurzaming. Mocht u nog meer willen weten over een bepaald product of wilt u graag persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ons vakkundige verkoopteam staat u graag te woord.