Tuinpalen

Bent u op zoek naar de juiste paal voor uw project? Of u nu tuinpalen zoekt van bijvoorbeeld Douglas, geïmpregneerd vuren of hardhout. Wij verkopen diverse soorten tuinpalen in verschillende houtsoorten. Zowel geschaafd of ruw fijnbezaagd, vierkante palen of ronde palen. Op deze pagina vindt u ze allemaal in vele lengtes, kopmaten in iedere prijsklasse van goedkoop tot iets duurder. Het mooiste tuinhout met de beste kwaliteit koopt u bij Smit Compleet Buiten in Scharsterbrug, Emmeloord of Blesdijke.

Filteren

Welkom op onze pagina tuinpalen: Duurzaamheid en veelzijdigheid in één!

De juiste keuze passend bij uw project

Bij het bouwen van schuttingen, pergola's, overkappingen of decoratieve palenrijen, is de keuze van de juiste tuinpaal van belang. Wij bieden een breed scala aan verschillende houtsoorten in diverse duurzaamheidsklassen, zodat u altijd de juiste tuinpaal heeft voor uw project.

Beschikbare houtsoorten

  • Geïmpregneerd vuren en grenen tuinpalen. Geïmpregneerd tuinhout is hout waarbij een vloeistof met chemicaliën onder hoge druk in houtproduct wordt gebracht. De impregneervloeistof bevat meestal een combinatie van koper en andere verbindingen. Vroeger werd vaak CCA (koper, chroom en arseen) gebruikt. Echter worden er tegenwoordig om de belasting op het milieu te verminderen, alternatieve impregneer-vloeistoffen gebruikt, zoals ACQ (koperhoudende verbindingen). Deze impregneermiddelen beschermen het tuinhout tegen houtrot, schimmels en insecten. Zowel vuren als grenen tuinpalen hebben een goede duurzaamheid met een levensduur van ca. 10-15 jaar tegen een betaalbare prijs. Wanneer periodiek het hout wordt behandeld met tuinbeits kan de levensduur nog aanzienlijk worden verlengd.
  • Douglas en Larix: Deze Europese naaldhoutsoorten staan bekend om hun natuurlijke duurzaamheid en rustieke uitstraling. Ze zijn ideaal voor een landelijke uitstraling in uw tuin en hebben een levensduur (bovengronds) van 15-20 jaar. Wel is het belangrijk dat Douglas en Larix tuinpalen niet contact komen met de grond. Staanders dienen bij voorkeur op betonpoeren te worden geplaatst om grondcontact te voorkomen. Wanneer u toch besluit de tuinpalen rechtstreeks in de grond te plaatsen, dient het gedeelte wat in de grond komt te worden behandeld met houtmenie of rubberseal.
  • Hardhout, Bangkirai, Azobe en Okan: Deze tropische hardhoutsoorten zijn ongeëvenaard qua duurzaamheid en zijn het beste bestand tegen houtrot, schimmels en insecten. Ze zijn perfect voor projecten waarbij hoge duurzaamheid een vereiste is. Hardhouten tuinpalen genieten een levensduur van tenminste 25-50 jaar!
  • Betonpalen: Betonpalen zijn naast tropisch hardhout palen de meest duurzame tuinpalen. Beton is bestand tegen alle weersinvloeden. Ze zijn bestand tegen weer en wind en hebben een levensduur van 50 jaar of meer.

Toepassingen van tuinpalen

Tuinpalen zijn veelzijdig in toepassing. Zo kunnen ze niet alleen als schuttingpaal maar zijn ze voor vele doeleinden geschikt. Zo kunnen de verschillende tuinpalen o.a. gebruikt worden voor:

  • Pergola's bouwen: Creëer een prachtige omkadering op hoogte van uw terras met een pergola gemaakt van onze robuuste vierkantpalen. Het natuurlijke hout geeft een warme sfeer in uw tuin.
  • Staanders voor overkappingen:Gebruik Douglas tuinpalen als stevige staanders om een beschutte zithoek of overkapping te maken, waardoor u ook bij minder zonnig weer optimaal van uw buitenruimte kunt genieten.
  • Decoratieve palenrijen: Voeg een artistiek tintje toe aan uw tuin een decoratieve palenrij. Voor een strakke belijning zijn er strak geschaafde tuinpalen. Kiest u voor een meer romantische uitstraling met gebogen vormen dan hebben wij verschillende rondpalen binnen ons assortiment

Een geschikte tuinpaal voor ieder project!

We begrijpen dat elk project uniek is, daarom bieden we tuinpalen in diverse kopmaten en lengtematen. Of u nu op zoek bent naar vierkante palen of ronde palen, wij hebben de altijd de juiste tuinpaal voor u. Alle palen binnen ons assortiment zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Voor iedere tuinpaal geldt dat wij ernaar streven om hoogwaardige materialen te bieden, die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn. Neem een kijkje in ons assortiment en ontdek de mogelijkheden voor uw aanstaande project. U bent van harte welkom in onze showtuinen in Emmeloord, Scharsterbrug of Blesdijke. Wij staan altijd klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw tuin.