Garantie en retour

Alles over garantie en retour

Wij staan voor je klaar

Je vind hier antwoord op al je vragen over garantie en retour. Zo geven we meer uitleg over de retourvoorwaarden, of wat je kunt doen als je jouw bestelling beschadigd ontvangen hebt. Mocht je onverhoopt niet het antwoord op je vraag kunnen vinden dan kun je altijd contact opnemen met onze Klantenservice (+31) 0 561 451 252 . Onze medewerkers zijn je graag van dienst.

Kijk in de onderstaande rubrieken en klik op het onderwerp van je keuze voor uitgebreide informatie.

Meest gestelde vragen over Garantie & Retour

Kan ik mijn bestelling ruilen/retourneren?

Ja, het is mogelijk om een bestelling te ruilen of te retourneren. Er zijn wel uitzonderingen van toepassing. Lees hierover meer in onze Algemene voorwaarden. De producten dienen compleet, onbeschadigd, ongebruikt en in originele verpakking binnen 14 dagen aan ons geretourneerd te worden.

Hoe kan ik mijn bestelling ruilen/retourneren?

U kunt uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden annuleren (wet kopen op afstand). U hebt na het annuleren van juw bestelling 14 dagen de tijd om het product retour te sturen.

 

Indien u gebruik wil maken van het herroepingsrecht, dan zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking moeten worden geretourneerd. Compleetbuiten.nl zal vervolgens het verschuldigde bedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten op uw bankrekening, mits het product in goede orde retour is ontvangen.

 

Let op: is het product speciaal voor u op maat gemaakt of besteld? Of heeft het artikel kalkuitbloei? Dan kan er geen beroep worden gedaan op dit herroepingsrecht. Lees hierover meer in onze Algemene voorwaarden.

 

Om uw bestelling te retourneren, volg dan de onderstaande stappen;

 

 1. Neem eerst telefonisch contact met ons op via (+31) 0 561 451252
 2. Download het retourformulier en vul deze in
 3. Verstuur het ingevulde retourformulier naar info@compleetbuiten.nl
 4. U ontvangt van Compleetbuiten een bevestiging van je retourzending
 5. Druk het retourformulier af en plaats deze in de verzendverpakking van het artikel
 6. Retourneren van uw bestelling

 

Retouradres:
Compleetbuiten
Markeweg 155, 8398 GN Blesdijke

Download het retourformulier  


Retourneren per post

Je kunt kleine pakketten via de post naar ons terugsturen. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening.

Retourneren per vrachttransport

Je kunt grote pakketten via de vrachttransport naar ons terugsturen. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening.

Retourneren of ruilen in de winkel

Je kunt je bestelling ook terugbrengen of omruilen in onze winkel in Blesdijke. Compleetbuiten zal vervolgens het verschuldigde bedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten op uw bankrekening, mits het product in goede orde door Sierbestratingshop retour is ontvangen.

 

Retourformulier 

 

Download het retourformulier  

Wat zijn de kosten van retourneren/ruilen?

Wanneer u artikelen wilt retourneren/ruilen zullen wij de werkelijke retourkosten aan u berekenen. Omdat het erg afhankelijk is van wat voor product u wil retourneren kunnen wij geen standaard retourbedrag rekenen. De retourkosten voor artikelen die met een pakketdienst geretourneerd kunnen worden, hebben een lager tarief dan bestrating wat bijv. met een vrachtauto retour gehaald moet worden.

 

Het beste kunt u voor het retourneren/ruilen van uw producten het retour formulier invullen of contact met ons opnemen, zodat wij de mogelijkheden kunnen bespreken.

 

 

 

 

 

 

 

Mijn bestelling is beschadigd of niet juist afgeleverd, wat nu?

Is uw bestelling niet juist of beschadigd afgeleverd? Neem dan z.s.m. contact op met onze klantenservice via (+31) 0 561 451 252. Wij zullen dan samen met u de verdere procedure van de klachtafhandeling bespreken. Compleet Buiten streeft altijd naar de meest passende oplossing voor haar klanten.

 

Wat zijn jullie voorwaarden voor het retourneren/ruilen?

Aan het retourneren van onze producten zijn enkele voorwaarden verbonden:

 • Producten met alle geleverde toebehoren worden geretourneerd in onbeschadigde staat en in de originele verpakking.
 • U dient het product binnen 14 dagen na annulering retour te zenden.
 • U dient zelf zorg te dragen voor het transport van de te retourneren producten.
 • De eventuele kosten voor dit transport zijn voor uw eigen rekening.

Wilt u meer informatie over het herroepingsrecht of de algemene voorwaarden, lees dan onze Algemene Voorwaarden.

Welke uitzonderingen zijn er voor retourneren/ruilen?

De volgende uitzonderingen voor het retourneren en ruilen zijn producten:

 •  Die door Compleetbuiten.nl tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de klant (maatwerk).
 •  Die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden.
 •  Waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop Compleetbuiten.nl geen invloed heeft.
 •  Producten met kalkuitbloei.

Lees hierover meer in onze Algemene voorwaarden.

Hoeveel garantie krijg ik op mijn aankoop?

Voor alle producten welke door Compleetbuiten.nl worden geleverd en door derden worden geproduceerd gelden de garantietermijnen zoals die door de producent worden gegeven. De zogenaamde fabrieksgarantie. Lees hierover meer in onze Algemene voorwaarden. 

Klachten

Wat te doen als ik een klacht wil indienen?

Waar mensen werken, kunnen ook fouten ontstaan. CompleetBuiten zal in geval van een klacht alles in het werk stellen om van een klant met een klacht, weer een tevreden klant te maken. Je kunt als eerst telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via (+31) 0 561 452 779. In een gesprek met één van onze medewerkers zullen wij de verdere klachtenafhandeling bepalen. Meer info over onze klachtenprocedure vind je op deze pagina.

Ik heb kalkuitbloei (witte uitslag) op mijn tegels

Kalkuitbloei (witte uitslag)

Betonproducten worden vervaardigd uit een compositie van natuurlijke materialen zoals zand, grind, cement en water. Beton is dan ook een zogeheten natuurproduct. En net als bij andere processen, bijv. de fabricage van wijn, zijn er altijd bepaalde factoren die je niet in de hand hebt. De natuur gaat nu eenmaal haar eigen gang. In betonproducten kan dit zich uiten in het uittreden van vrije kalk, die storende vlekken kan veroorzaken, de zogenaamde witte uitslag.

Hoe ontstaat het?
Van de vier basiscomponenten is cement in dit geval de boosdoener. Door een chemische reactie met water wordt vrije kalk gevormd, die zich op het betonoppervlak afzet. Dit kan al gebeuren tijdens de productie, door het aanmaakwater (primaire uitslag), of later door regen (secundaire uitslag). De kalkafzetting gaat daarna een reactie aan met Koolstofdioxide uit de lucht, waardoor een onoplosbaar calciumcarbonaat ontstaat. Een euvel waaraan ook onze producten niet altijd ontkomen.

Wanneer ontstaat het?
Niet of nauwelijks tijdens de productie, al wordt dat vaak gedacht. De zeer goede verdichting van de mortel en de lage watercementfactor (ca. 0,3%) werken bijzonder gunstig op het tegengaan van witte uitslag. Primaire uitbloei is daardoor bij de productie van betonproducten zo goed als uitgesloten. Dat ook deze elementen van uitslag te lijden hebben komt voornamelijk omdat na de productie de chemische reactie van cement en water gewoon doorgaat. Tijdens de opslag of na plaatsing wordt voortdurend water aan de lucht onttrokken. Vooral tijdens regenbuien wordt een overmaat van water door betonproducten opgenomen, dat na de bui weer wordt afgesloten, met als gevolg de zogenaamde secundaire uitbloei.

Wat is er aan te doen?
Weinig of niets. Calciumcarbonaat is praktisch niet van het betonoppervlak te verwijderen, zonder het product zelf aan te tasten. Het enige dat helpt is: GEDULD. Want alle witte uitslag verdwijnt op den duur vanzelf. De chemische verklaring hiervoor is dat door voortdurend contact met de lucht steeds meer Koolstofdioxide wordt toegevoegd, waardoor het calciumcarbonaat langzaam wordt omgezet tot calciumhydrogeencarbonaat, dat wel in water oplosbaar is. Hoelang het duurt voordat witte uitslag van betonproducten verdwenen is, valt moeilijk te voorspellen. Dat hangt af van bijv. de intensiteit van het verkeer dat erop plaatsvindt, maar ook van atmosferische omstandigheden. Het is namelijk gebleken dat zure verontreinigingen, zoals koolzuur en zwavelstofdioxide en zelfs natuurazijn, het oplossen van witte uitslag bespoedigen. Met andere woorden, het verdwijnt sneller op plaatsen met veel industrie als in gebieden met veel zuivere zee- of berglucht.

Geen reden tot reclamatie
Belangrijk is te weten dat kalkuitslag de kwaliteit van het beton op geen enkele manier beïnvloedt. Kalkuitbloei kan dus nooit een reden zijn voor weigering of prijsvermindering van onze producten.

Altijd het beste advies

 • Bereikbaar ma t/m za van 08:30 - 17:00 uur
 • Stuur een e-mail
  Je kunt ons mailen via info@compleetbuiten.nl
 • Stuur een whatsapp
  Chat met onze adviseurs via 31561451252
 • Of bezoek een vestiging
  Onze adviseurs staan voor je klaar