Tuinhout

Bent u op zoek naar tuinhout voor bijvoorbeeld een schutting, tuinhuis, overkapping of een vlonder? Ook dan bent u bij Smit Compleet Buiten zeker aan het juiste adres! Wij bieden een enorm groot assortiment topkwaliteit tuinhout voor de beste prijs. Snel thuis geleverd, zodat u snel met uw tuinproject aan de slag kan.

Filteren

Ruim assortiment tuinhout

Tuinhout geeft een natuurlijke en warme uitstraling aan uw tuin. Bij Smit Compleet Buiten vindt u een enorm veelzijdige collectie tuinhout in diverse stijlen volgens de laatste tuintrends. Voor de moderne tuin beschikt ons assortiment tuinhout, een brede collectie trendy design tuinschermen, tuinhuizen, overkappingen, tuinmeubelen en nog veel meer! Ook voor de tuin met een landelijke of nostalgische sfeer is er in ons assortiment tuinhout genoeg te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een sfeervolle kapschuur, houten hekwerken of een pergola met keuze uit diverse soorten hout en afmetingen. En alle benodigdheden, zoals ijzerwaren, betonpoeren, dakbedekking en onderhoudsproducten, besteld u gemakkelijk mee bij Smit Compleet Buiten.

Soorten tuinhout

Onze hoogwaardige tuinhoutproducten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, afmetingen, bewerkingen en kleuren. Ieder met zijn eigen kenmerkende eigenschappen zoals levensduur, mate van onderhoud en sterkte. Wij beschrijven voor u hieronder een aantal veel verkochte soorten hout voor in de tuin.

Douglas hout

Douglas hout is een zeer populaire en veel verkocht houtsoort. Douglas hout is ontzettend duurzaam en sterk en wordt daarom o.a. veel gebruikt voor overkappingen, veranda`s en tuinafscheidingen. Het assortiment douglas hout van Smit Compleet Buiten biedt een grote diversiteit constructiehout van douglas, zoals douglas palen, douglas balken en douglas planken in diverse afmetingen. Sta versteld van ons over ons prachtige assortiment douglas overkappingen, tuinverblijven en tuinmeubelen, die geheel naar eigen wens te creëren zijn.

Hardhout

Eén van de meest duurzame houtsoorten is hardhout. Hardhout voorziet de tuin van een warme en luxe uitstraling en heeft een levensduur van wel 15 tot 20 jaar. Ons assortiment hardhout bestaat uit diverse soorten hardhout, waaronder Azobe en Bankirai hout. Hardhouten palen, hardhouten planken, hardhouten balken, hardhouten schuttingen, hardhouten tuindeuren, hardhouten vlonderplanken en nog veel meer.

Vuren hout

Vurenhout is een zachtere houtsoort die afkomstig is van de fijnspar. Onze collectie biedt tuinhoutproducten van fijn geschaafd vuren en ruw geschaafd vuren. Fijn geschaafde houtproducten hebben een gladde afwerking en ruw geschaafd vuren heeft een ruwere afwerking. Onze collectie vuren tuinhout bestaat onder meer uit vuren schuttingen, vuren palen, vuren planken, vuren balken, vuren loopdekdelen en vuren tuinmeubelen. Ons vuren hout is veelal geïmpregneerd (verduurzaamd). Hierdoor is het vuren hout beschermd tegen schimmels en houtrot, wat de levensduur van het vuren tuinhout enorm verlengt en wel zo`n 10 tot 15 jaar meegaat.

Grenen hout

Grenenhout is een naaldhoutsoort die afkomstig is uit verschillende delen van Europa. Het is een relatief zacht houtsoort voor de tuin, die gemakkelijk te verwerken is. Kenmerkend voor grenen tuinhout is de bruingele kleur en een uitgesproken vlammentekening. Het is een zeer populair en budgetvriendelijk soort tuinhout. Onze grenen tuinproducten zijn geïmpregneerd (verduurzaamd). Hierdoor is het vuren hout beschermd tegen schimmels en houtrot, wat de levensduur enorm verlengt en het zeker 10 tot 15 jaar meegaat. Bekijk ons enorme collectie grenen schuttingen, grenen hekwerken, grenen palen, grenen balken en grenen tuinpoorten.

Verantwoord en duurzaam tuinhout

Vrijwel al onze tuinhoutproducten zijn voorzien van het PEFC™ en/of FSC® keurmerk. Dit betekent dat het hout uit ons assortiment afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. En wanneer u bij onze geïmpregneerde houtproducten het KOMO vignet ziet staan, dan betekent dit dat het product met veilige en legale impregneermiddelen geïmpregneerd is. U kiest met het tuinhout van Smit Compleet Buiten voor een verantwoorde en duurzame keus.

Tuinhout online kopen

Bij Smit Compleet Buiten kunt u eenvoudig tuinhout bestellen in onze webshop en voordelig thuis laten bezorgen. Wij helpen u graag met het maken van de beste keuze. Met onze handige keuzehulp kunt u eenvoudig filteren op o.a. soort hout, afmeting en toepassing. Zo vindt u eenvoudig het tuinhoutproduct dat voldoet aan uw wensen. Komt u er toch niet helemaal uit of heeft u behoefte aan meer informatie of advies over tuinhout? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Bezoek onze showtuinen

Wilt u graag ons assortiment tuinhout in het echt bekijken? Dat kan natuurlijk ook! U bent van harte welkom in één van onze sfeervolle showrooms en showtuinen in Blesdijke, Scharsterbrug of Emmeloord om u te laten inspireren en adviseren. Ons vakkundige verkoopteam staat voor u klaar om u vrijblijvend van persoonlijk en deskundig advies te voorzien.