Draadmatten

Met draadmaten, ook wel bekend als gaasmatten, creëert u in een handomdraai een stevige en solide erfafscheiding, groene muur of een steenkorfschutting. De mogelijkheden voor het gebruik van gaasmatten in de tuin zijn eindeloos! Smit Compleet Buiten levert snel en voordelig uw draadmatten bij u thuis.

 
Filteren

Met draadmaten, ook wel bekend als gaasmatten, creëert u in een handomdraai een stevige en solide erfafscheiding, groene muur of een steenkorfschutting. De mogelijkheden voor het gebruik van gaasmatten in de tuin zijn eindeloos! Smit Compleet Buiten levert snel en voordelig uw draadmatten bij u thuis.

Betaalbaar en veelzijdig tuinmateriaal

Draadmatten zijn een betaalbare en veelzijdige oplossing voor verschillende tuinprojecten. Draadstaalmatten ofwel gaasmatten bieden talrijke voordelen en worden steeds populairder als tuinscherm. Of het nu gaat om het afbakenen van uw tuin, voor het bevestigen van bamboematten, het maken van een groene muur door er klimplanten langs te laten groeien of het maken van een dierenverblijf, bij ons vindt u altijd de perfecte gaasmat. Onze draadmatten zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, ook wel verzinkt staal genoemd, en bieden bescherming tegen roestvorming dankzij een duurzame beschermlaag. Hierdoor behoudt het gaas langdurig een mooie en nette uitstraling en past dus perfect in een onderhoudsarme tuin.

Keuze uit diverse afmetingen en maaswijdtes

Onze gegalvaniseerde gaasmatten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten met keuze uit een gaasmat met een kleine maas tot een grote maas. De maaswijdte van de draadmat speelt een belangrijke rol in de uitstraling. Een kleine maas zorgt voor een elegante uitstraling en biedt tevens betere ondersteuning voor klimplanten, doordat zij meer grip hebben. Hiervoor is de draadmat met een maaswijdte van 5x5 cm een veel gekozen soort. Gaasmatten met een grotere maaswijdte geven daarentegen een robuuste en stoere uitstraling. Deze matten zijn ideaal voor het bevestigen van natuurlijke matten, zoals een bamboemat. Hiervoor verkopen wij veel gaasmatten met een maaswijdte van 10x10 cm. Een zeer groot bijkomend voordeel is dat gaasmatten eenvoudig kunnen worden aangepast aan de gewenste hoogte en lengte, waardoor u ze kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften.

Gaasscherm met kader

Naast de draadmatten bieden wij ook gaasschermen of gaaspanelen aan, die zijn voorzien van een houten kader. Deze schermen zijn niet alleen functioneel, maar ook zeer stijlvol om te zien. Een mooie combinatie ontstaat bijvoorbeeld door het afwisselen van dichte tuinschermen met een gaasscherm met een Douglas houten rand. Als u op zoek bent naar een gaasscherm met een langere levensduur, dan kun u kiezen voor een variant met een hardhouten kader. Met de gaaspanelen en gaasschermen met houten kader hebben wij een divers aanbod om aan verschillende smaken en behoeften te voldoen. Of u nu een meer traditionele look wilt creëren met douglas hout of juist gaat voor duurzaamheid en een moderne uitstraling met hardhout, er is altijd een geschikte optie beschikbaar.

Combineer staal met natuursteen

Een ontzettend populaire tuintrend is het verwerken van een steenkorf schutting in de tuin. Deze zijn bij Smit Compleet Buiten kan en klaar verkrijgbaar, maar met de gegalvaniseerde draadmatten uit ons assortiment kunt u ook eenvoudig en naar eigen wens een unieke steenkorfschutting maken. Door de gaaspanelen aan beide kanten van schuttingpalen te bevestigen, kunt u de tussenruimte opvullen met natuursteen. Voor het verbinden van meerdere gaaspanelen kunt u gebruikmaken van gaasverbinders. Het natuursteen is verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor u de uitstraling geheel naar eigen wens kunt bepalen. Uiteraard zijn alle benodigde accessoires en toebehoren voor het monteren van draadmatten, zoals bevestigingsclips, ringkrammen en afstandhouders ook bij ons verkrijgbaar.

Bezoek onze showtuinen

Wij proberen u op onze website van zo veel mogelijk productinformatie te voorzien, maar breng gerust ook eens bezoek aan onze showtuinen in Blesdijke, Scharsterburg of Emmeloord. Hier kunt u onze gaasmatten in het echt bekijken en vindt u nog meer tuininspiratie om uw tuin te kunnen verrijken. Daarnaast staan onze vakkundige medewerkers klaar om u te voorzien van alle benodigde informatie en advies op maat.