Tuintimmerhout

Smit Compleet Buiten biedt een uitgebreide selectie tuintimmerhout van topkwaliteit tegen uiterst aantrekkelijke prijzen en snelle levering. Met ons gevarieerde aanbod aan balken, palen en planken kunt u uw buitenproject moeiteloos tot leven brengen. Ontdek de mogelijkheden en zet de eerste stappen naar uw droomtuin.
Filteren

Diverse soorten tuintimmerhout

Tuintimmerhout is een onmisbaar materiaal voor elke tuinliefhebber en klusser die graag een buitenproject realiseert. Wanneer u ons assortiment tuinhout bekijkt, zult u opmerken dat er een scala aan mogelijkheden is dankzij de verscheidenheid aan beschikbare afmetingen en vormen. Deze veelzijdigheid stelt tuinliefhebbers en bouwers in staat om hun creativiteit de vrije loop te laten en aan diverse projecten in de buitenruimte te werken. Hieronder geven wij u een korte uitleg van de meest populaire tuinhout soorten en de bijbehorende toepassingen.

Geïmpregneerd vuren: Geïmpregneerd vuren is een veelgebruikte keuze vanwege zijn betaalbaarheid en duurzaamheid. Het hout heeft een lichte kleur en een natuurlijke uitstraling. Dankzij de impregnatie is het bestand tegen vocht en rot, wat het ideaal maakt voor buitengebruik.

Geïmpregneerd Grenen: Geïmpregneerd grenen vertoont vergelijkbare eigenschappen als geïmpregneerd vuren. Het heeft ook een lichte kleur, maar grenen heeft van nature wat meer noesten, wat een rustieke uitstraling kan geven aan tuinprojecten.

Hardhout: Hardhout is duurzaam en heeft van nature een warme rood/bruine kleur. Deze houtsoorten vereisen minder onderhoud en gaan ontzettend veel jaren mee. Ze worden vaak gekozen voor luxere projecten zoals vlonders en tuinmeubelen.

Bangkirai: Bangkirai, afkomstig uit Zuidoost-Azië, staat bekend om zijn buitengewone duurzaamheid, sterkte en tropische uitstraling. Het heeft een warme, roodbruine kleur en wordt vaak gebruikt voor vlonderplanken, damwanden en bruggen.

Douglas: Douglas is een inheemse houtsoort in Europa en heeft een warme, roodachtige tint. Het is zowel duurzaam als betaalbaar en wordt vaak gekozen voor schuttingen, pergola's en overkappingen.

De beste keuze tuintimmerhout

Tuintimmerhout is verkrijgbaar in diverse afmetingen, waaronder palen, planken, balken en gordingen. Deze variëteit aan afmetingen maakt het geschikt voor een breed scala aan projecten in de tuin, zoals het bouwen van bloembakken, pergola's, schuttingen en overkappingen.

De keuze van het type hout en de afmetingen is cruciaal om ervoor te zorgen dat jouw project zowel duurzaam als visueel aantrekkelijk is. Om u op weg te helpen met het maken van de beste keus tuintimmerhout geven wij u hieronder een korte uitleg van de meest verkochte soorten tuintimmerhout en de bijbehorende toepassingen.

Palen: Palen zijn geschikt voor tal van buitenconstructies. Ze dienen als stevige ondersteuning voor projecten zoals schuttingen, pergola's en overkappingen. De keuze van het type hout en de dikte van de palen is afhankelijk van de beoogde toepassing en de gewenste stabiliteit.

Planken: Planken kunnen worden gebruikt voor uiteenlopende projecten, variërend van het maken van eenvoudige bloembakken tot complexere terrasvloeren. Dunne planken zijn geschikt voor bekleding en wandpanelen, terwijl bredere en dikkere planken vaak worden gebruikt voor tafelbladen en zit oppervlakken.

Balken: Balken dienen voornamelijk als dragers of hoofdstructuren voor tuinprojecten. Ze worden vaak gebruikt bij de constructie van pergola's, waar ze horizontaal worden geplaatst om schaduw te creëren en klimplanten te ondersteunen. Balken kunnen ook worden ingezet bij de bouw van robuuste tuinmeubelen en bruggen.

Gordingen: Gordingen zijn stevige houten balken die horizontaal worden geplaatst en vaak als dakbalken fungeren bij overkappingen en tuinhuisjes. Ze bieden ondersteuning aan het dakbedekkingsmateriaal en dragen bij aan de stabiliteit en duurzaamheid van de constructie.

Tuintimmerhout kopen

Wij proberen u op onze site van zo veel mogelijk productinformatie te voorzien en met behulp van onze keuzehulp u een zo goed mogelijke keuze te kunnen laten maken. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of breng een bezoek aan één van onze vestigingen in Blesdijke, Scharsterbrug of Emmeloord. Hier kunt u veelal onze tuinhoutproducten in het echt bekijken en nog meer tuininspiratie opdoen in onze prachtige showtuinen.