Refter XL

Ontdek bij Smit Compleet Buiten het perfecte buitenverblijf met de Refter XL van Trendhout, een oase van comfort en stijl waar u kunt genieten, weer of geen weer. Dit Douglas buitenverblijf met overstekend plat dak biedt niet alleen beschutting, maar creëert ook een sfeervolle plek om te relaxen of juist te werken wanneer het nou regent of juist stralend weer is.

Filteren

Overkapping Refter XL

Buitenverblijf Refter is een buitenverblijf met een overstekend dak aan de voorzijde. Alle schroefgaten zijn voorgeboord en kunnen worden afgewerkt met de bijgeleverde houten doken. De schroefgaten zijn op deze manier keurig weggewerkt. De constructie is snel te monteren door onder andere de voorgeboorde schroefgaten en op lengte afgekorte onderdelen.

  • Diepte 250/300/400 cm
  • Breedtes 310 t/m 1440 cm
  • Premium Bouwpakket
  • Keuze uit 49 basismodellen

Zelf samenstellen »

Kenmerken Refter XL overkapping

Douglas-hout overkapping

Gemaakt van onbehandeld, kunstmatig gedroogd en geschaafd Douglas-hout, is het buitenverblijf Refter XL een toonbeeld van duurzaamheid. Het gebruik van Douglashout zorgt niet alleen voor een natuurlijke en warme uitstraling, maar biedt ook een levensduur van 10 tot 15 jaar zonder behandeling.

De natuurlijke warme kleur van Douglas-hout vergrijst prachtig met de tijd. Voor wie de vergrijzing wil voorkomen en de levensduur wil verlengen, biedt de mogelijkheid tot behandeling met beits een uitstekende oplossing. Daarnaast kun je deze overkapping volledig naar eigen wens samensetellen. Denk bijvoorbeeld aan glazen schuifwanden of een houten zijwand.

Bouwpakket overkapping

Wat maakt de Refter XL nog aantrekkelijker? Het wordt geleverd als bouwpakket inclusief EPDM-dakbedekking, daktrim, hemelwaterafvoer en bevestigingsmateriaal. De onderdelen beschikken over voorgeboorde schroefgaten, die u stijlvol kunt afwerken met de meegeleverde houten doken. Door de op maat afgekorte onderdelen en de duidelijke bijgeleverde opbouwhandleiding zal het bouwproces moeiteloos verlopen.

Overweegt u de montage aan professionals over te laten? Onze gespecialiseerde montageteams staan klaar om deze taak op zich te nemen. Aarzel niet om ons te benaderen en informeer vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden die wij bieden.

Veelgestelde vragen

Is onbehandeld Douglas hout duurzaam?
Van nature bezit Douglas hout een uitstekende duurzaamheid. De aanwezige natuurlijke oliën en harsen fungeren als bescherming tegen aantasting door insecten en schimmels.
Is het noodzakelijk om een overkapping te onderheien?
Onderheien van je overkapping is in principe niet vereist; een degelijke fundering is voldoende. Deze fundering kan bestaan uit betonnen poeren of schroefpalen, waarbij de benodigde zwaarte afhangt van de overkappingsgrootte en locatie in Nederland. Voor gebieden zoals het Westen (moeras/veengrond) is mogelijk een stevigere fundering nodig dan in het oosten, midden of zuiden (zandgrond). In uitzonderlijke gevallen, zoals een grote vrijstaande kapschuur op moerasbodem, kan onderheien echter wel worden geadviseerd. Neem gerust contact op met onze klantenservice voor persoonlijk advies.
Welke voorbereidingen moet ik treffen bij het laten plaatsen van mijn buitenverblijf?
Voor de plaatsing van een buitenverblijf is een vlakke ondergrond vereist, vrij van puin en obstakels, met minimaal 20 cm vulzand. We gaan ervan uit dat de grond stabiel genoeg is voor het plaatsen van betonpoeren en betonbanden, zonder hei- of grondverbetering. Bij twijfel kunt het beste contact opnemen met onze klantenservice, onze medewerkers kunnen u adviseren over mogelijke maatregelen om verzakkingen te voorkomen.
Is een vergunning vereist voor het installeren van een buitenverblijf?

In de meeste gevallen is geen vergunning nodig voor het plaatsen van een buitenverblijf. De noodzaak voor een vergunning is afhankelijk van diverse factoren. In het kort gelden de volgende regels: 1. Als het buitenverblijf in de achtertuin staat en binnen 4 meter van de woning, moet het minimaal 30 centimeter lager zijn dan de vloer van de eerste verdieping van de woning om vergunningsvrij te zijn. 2. Als het buitenverblijf in de achtertuin staat en meer dan 4 meter van de woning, mag je tot 3 meter hoog vergunningsvrij bouwen. 3. Het buitenverblijf moet een ondergeschikte functie hebben aan de woning om vergunningsvrij te mogen bouwen. 4. In een tuin tot 100 m2 mag het buitenverblijf maximaal 50 m2 groot zijn. Voor grotere tuinen gelden complexere berekeningen. Wij kunnen niet garanderen dat bovenstaande informatie altijd 100% klopt. Neem daarom bij twijfel altijd contact op met uw gemeente of het omgevingsloket.

Krijg ik een handleiding voor het plaatsen van mijn buitenverblijf?
In het bouwpakket dat u ontvangt zit altijd een duidelijke opbouwhandleiding bijgevoegd voor het opbouwen van de constructie en bijbehorende producten (zoals louvres en wanden). Enige technische kennis is wel vereist.
Is het mogelijk een Trendhout buitenverblijf zelf te plaatsen?
Onze buitenverblijven worden geleverd met een duidelijk montagehandleiding. Het is dus zeker mogelijk om het buitenverblijf zelf op te bouwen, maar enige technische kennis en handigheid zijn wel noodzakelijk. Alle onderdelen in onze bouwpakketten zijn al op maat gemaakt, waardoor de montage snel en nauwkeurig kan plaatsvinden.
Kan ik een buitenverblijf ook in een ander soort hout dan Douglas kopen?
Onze buitenverblijven zijn ook te verkrijgen in eikenhout. Neem gerust contact op met onze klantenservice of bezoek ons voor het bespreken en bekijken van de mogelijkheden.
Ontvang ik bij een op maat gemaakt project tekeningen?
Ja, bij het bestellen van een op maat gemaakt buitenverblijf ontvang u eerst een tekening ter goedkeuring. Zodra u deze tekening heeft goedgekeurd, wordt er gestart met de productie van uw op maat gemaakt buitenverblijf. U ontvangt in u bouwpakket een voor uw gemaakte montagehandleiding met nummertekening, waardoor duidelijk wordt welk onderdeel op welke positie geplaatst moet worden.
Maken jullie buitenverblijven ook op maat?

Ja, dat behoort zeker tot de mogelijkheden. De opties voor maatwerk zijn eindeloos, zoals het kiezen van een ander houttype zoals eiken in plaats van Douglas, een specifieke maat of een daktype dat niet standaard in ons assortiment te vinden is. Neem gerust contact op met onze klantenservice of bezoek ons voor het bespreken en bekijken van de vele mogelijkheden. 

Is de dakbedekking inbegrepen bij het bouwpakket?
"Bij een overkapping met plat dak zijn de daktrimmen en het EPDM dakfolie standaard bij de levering inbegrepen. Voor een kapschuur of een puntdak zijn bijvoorbeeld de dakpakketten niet automatisch inbegrepen, omdat u de vrijheid heeft om zelf het gewenste type te kiezen. Deze producten kunnen individueel worden geselecteerd via onze 3D-app."
Kan ik mijn overkapping in een andere kleur krijgen?
Ja, het is mogelijk om uw overkapping in een door u gewenste kleur te laten spuiten.
Wordt het bouwpakket inclusief bevestigingsmaterialen geleverd?
Ja, het pakket wordt geleverd inclusief de benodigde bevestigingsmaterialen.
Zijn alle onderdelen in het bouwpakket op maat gemaakt?
Bij al onze bouwpakketten worden de constructie-onderdelen op maat afgekort, wat inhoudt dat alle palen, balken, dakplanken, enzovoort al vooraf op de juiste lengte zijn gebracht. Dit draagt bij aan aanzienlijke tijdbesparing tijdens de montage.
Hoe wordt een Trendhout buitenverblijf geleverd?
De buitenverblijven worden in de vorm van een bouwpakket geleverd, met geavanceerde machinaal vervaardigde verbindingen en constructievoorbereidingen, waaronder zwaluwstaartverbindingen, voorgeboorde schroefgaten en positioneringspennen. Dankzij deze onzichtbare verbindingen zijn er zo min mogelijk schroeven zichtbaar, en maakt de montage eenvoudig. De mate van machinale voorbereiding varieert afhankelijk van de prijs.
Wat is de levensduur van Douglas hout?
Bij gebruik van Douglas hout in buitenprojecten, zoals een buitenverblijf of houten vlonder, varieert de levensduur van 10 tot 15 jaar. Factoren zoals blootstelling aan weer, vochtigheid, behandeling en onderhoud spelen hierin een rol. Door regelmatig onderhoud, zoals reinigen, schuren en een beschermende afwerking (beits) aanbrengen, kan de levensduur aanzienlijk worden verlengd.
Wat zijn de nadelen van Douglas hout?
Douglas hout heeft een heeft een hoge splijtgevoeligheid, het kan splijten wanneer het wordt blootgesteld aan zware belasting of wanneer er spijkers of schroeven in worden aangebracht. Wij adviseren daarom om altijd netjes voor te boren. Douglas hout kan soms veel hars bevatten, dit kan verkleuring geven op het hout. Ook vergrijzing van het hout kan voor sommigen een nadeel zijn, dit kunt u voorkomen door het hout met regelmaat te behandelen met Douglas hout beits.
Wat zijn de voordelen van Douglas hout?
Douglas hout biedt duurzaamheid, eenvoudige bewerkbaarheid en een warme uitstraling. Het is ideaal voor diverse bouwprojecten, zowel binnen als buiten, en heeft een natuurlijke charme die tijdloos is.
Wat is de kwaliteit van Douglas hout?
Trendhout levert Douglas hout van A-kwaliteit. Om te verzekeren dat het Douglas hout van Trendhout voldoet aan strikte normen, houden zij zich aan specifieke criteria. Trendhout selecteert hout waarbij het hart niet in het midden van de paal ligt en proberen spint zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast zorgen ze ervoor dat het hout zorgvuldig wordt geschaafd en gedroogd, wat zorgt voor beste resultaten. Op deze manier bieden ze duurzaamheid en topkwaliteit voor al uw bouwconstructies en projecten.
Wat is Douglas hout?
Douglas hout, afkomstig van de Douglasspar, is een duurzame houtsoort die onbehandeld ongeveer 15 jaar meegaat. Deze houtsoort behoort tot de hardste Europese varianten en wordt na het drogen steeds harder. Natuurlijk heeft een warme, roodachtige kleur en een mooie houtnerf kleur die na verloop van tijd onder invloed van het weer vergrijst. Door het gebruik van Douglas beits kan dit vergrijzingsproces voorkomen worden.
Wat is de levertijd van mijn buitenverblijf?
De levertijd varieert afhankelijk van het seizoen en de samenstellingskeuze. Indien u bijvoorbeeld besluit om uw buitenverblijf in een specifieke kleur te laten spuiten, kan de levertijd iets langer zijn. Over het algemeen kunt u rekenen op een maximale levertijd van 8 weken.
Kan ik voor het bestellen nog een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen?
Dat is zeker mogelijk en zelfs aan te bevelen. Onze vakkundige medewerkers kunnen met u meedenken over verschillende aspecten bij het kiezen van uw buitenverblijf. Neem gerust contact op met onze klantenservice voor het maken van een afspraak.
Hoe kan ik mijn ontwerp bestellen?
Ontwerp u eigen unieke buitenverblijf met behulp van onze zeer gebruiksvriendelijke 3D-app. Klik rechtsboven in de 3D-app op de groene knop om een venster te openen waar u uw gegevens kunt invoeren. Vervolgens kunt u uw ontwerp indienen en ontvangt u onmiddellijk een e-mail van ons met een link naar u ontwerp, zodat u deze altijd kunt bekijken. Tevens staat in deze mail onze contactgegevens, zodat u bij ons terecht kan voor eventuele vragen en voor het bestellen van uw buitenverblijf.
Kan ik een gespecificeerde offerte ontvangen?
Ja, na het insturen van uw ontwerp ontvangt u van ons een e-mail met verdere informatie over bijv. het bestelproces en onze contactgegevens. Neem gerust contact op met onze klantenservice om een gespecificeerde offerte aan te vragen; onze medewerkers zijn u hierbij graag van dienst.
Zijn de getoonde prijzen inclusief montage?

In de 3D-app wordt een aparte prijs weergegeven voor het plaatsen. Dit is het bedrag dat wij in rekening brengen als we het buitenverblijf voor u monteren. Let op: het betreft hier een indicatie. Afhankelijk van factoren zoals het type ondergrond, kunnen deze kosten nog variëren. Neem contact op met onze klantenservice voor gedetailleerde informatie! De plaatsingsprijs staat standaard uitgevinkt. Wilt u weten wat de totaalprijs inclusief plaatsing is? Vink de plaatsingsprijs dan aan.

Zijn de getoonde prijzen inclusief BTW?
Ja, de getoonde prijzen zijn inclusief BTW.
Waar vind ik de prijs van mijn gemaakte ontwerp?
Klik op het groene icoontje rechtsboven met het opschrift 'Opslaan' om direct de prijs van uw ontworpen buitenverblijf te bekijken. Tevens kunt u hier zien wat de kosten zijn om uw buitenverblijf door het montageteam van Trendhout te laten plaatsen.
Wat is douglas hout?

test

Ontwerp uw eigen buitenverblijf met de 3D app van Trendhout

Om uw buitenverblijf volledig naar wens aan te passen, bieden wij de geweldige mogelijkheid om deze eenvoudig zelf stap voor stap te ontwerpen met onze eigen 3D app van Trendhout. Met keuze uit meer dan 500 modellen zal er altijd een model naar wens tussen zitten! Zodra u een type buitenverblijf gekozen heeft, kunt u hier alle mogelijke opties aan toevoegen. Uiteraard is het gebruik van onze 3D app volledig kosteloos en vrijblijvend. Heeft u vragen of wilt u advies? Bel vrijblijvend met 0561 451 252 of bezoek één van onze vestigingen in Blesdijke, Scharsterbrug of Emmeloord

Zelf mijn overkapping ontwerpen