Houten schutting

Bent u op zoek naar een houten schutting voor uw tuin? Bij Smit Compleet Buiten vindt u een ruim assortiment kwalitatief houten schuttingen met keuze uit diverse houtsoorten, afmetingen en designs. Kant-en-klare schuttingen, maar ook voor het zelf maken van een schutting, bieden wij een ruime keus aan schuttingplanken, schuttingspalen en alle toebehoren. Allemaal van A-kwaliteit voor de beste prijs en snel bij u thuisbezorgd.

Filteren

Assortiment houten schuttingen

Bij Smit Compleet Buiten kunt u terecht voor een zeer uitgebreid assortiment houten schuttingen. Onze schuttingen van hout zijn gemaakt van hoogwaardig hout dat de warmte en schoonheid van de natuur naar uw tuin brengt. Of u nu een moderne, strakke uitstraling wilt creëren of de voorkeur geeft aan een meer traditioneel uiterlijk, ons assortiment biedt diverse stijlen en ontwerpen om uit te kiezen. Van klassieke schuttingpanelen tot sierlijk houten latwerk, er is altijd een optie die past bij uw persoonlijke smaak en de stijl van uw woning. Onze duurzame schuttingen van hout zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, allemaal A- kwaliteit tuinhout met ieder zijn eigen kenmerken en voordelen. Zo vindt u onder meer in onze collectie houten tuinschermen:

Vuren houten schutting

Vurenhout is een zachtere houtsoort die afkomstig is van de fijnspar die mede door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding een veel verkocht houtsoort is. De vuren tuinschermen in onze assortiment zijn geïmpregneerd, zodat het hout uitstekend beschermd wordt tegen schimmels en houtrot. Hierdoor zal uw schutting vele jaren langer meegaan dan een onbehandelde vuren schutting. De gemiddelde levensduur van onze geïmpregneerde vuren houten schuttingen is 10 tot 15 jaar.

Grenen schutting

Grenen hout is afkomstig van een naaldboom. Grenen tuinhout heeft een geelachtige kleur, met duidelijk zichtbare noesten en kwasten. Het hout is gemakkelijk te bewerken en daardoor met uitstek geschikt voor tuinschermen en schuttingen. In ons assortiment grenen schuttingen vindt u tevens bijpassende grenen schuttingdeuren.

Douglas schutting

Douglas staat bekend om zijn hoge duurzaamheid en de opvallende kleur van het hout. Deze is namelijk geel tot roodbruin wat zorgt voor een warme uitstraling. Naast douglas schuttingen heeft u bij ons ook een ruime keuze uit douglas poorten en schuttingdeuren. Onbehandeld douglas heeft van nature al een hoge duurzaamheid, waardoor douglas tuinproducten zo'n 10 tot 15 jaar meegaan. Hierdoor kiezen veel mensen doorgaans voor een schutting van Douglas hout. Uiteraard kunt u deze levensduur verlengen door het Douglas hout te gaan impregneren (verduurzamen).

Hardhout schuttingen

Kiest u voor een hardhout tuinscherm dan kiest u voor duurzaam. Hardhouten schuttingen hebben een levensduur van gemiddeld 15 tot 20 jaar, het langste van alle houtsoorten. Een ander voordeel van deze houtsoort is de warme kleur en luxe uitstraling. Verkrijgbaar in hoge en lage hardhouten schuttingen, schuttingen met verticale planken, schuttingen met horizontale planken, en uiteraard bijpassende hardhouten tuinpoorten en tuindeuren.

Coloured wood schutting

Coloured wood schuttingen zijn gemaakt van duurzaam behandeld naaldhout met de warme uitstraling van Douglas hout en een typerende kleur. Door de verduurzaming is Coloured woord nog duurzamer dan Douglas hout en behoudt langer de kleur dan onbehandeld Douglas hout.

Populaire houten schuttingen

Houten schuttingen zijn er in vele verschillende stijlen en ontwerpen, elk met zijn eigen unieke uitstraling en functies. Of je nu op zoek bent naar privacy, esthetiek, of een combinatie van beide, hier zijn enkele populaire typen houten schuttingen om te overwegen:

Klassieke Houten Schutting

Deze schuttingen zijn vaak gemaakt van duurzaam hout zoals vuren of grenen en hebben een tijdloos ontwerp met verticale planken die strak tegen elkaar zijn geplaatst. Ze zijn ideaal voor een traditionele uitstraling en bieden privacy zonder te veel poespas.

Louvre Schutting

Louvre schuttingen hebben verstelbare horizontale lamellen die je kunt kantelen om de hoeveelheid licht en lucht die je tuin binnenkomt te regelen. Ze bieden een moderne uitstraling en een subtiele manier om privacy te behouden terwijl je toch van de omgeving kunt genieten.

Horizontale Plankenschutting

In tegenstelling tot de klassieke verticale plankenschuttingen, hebben horizontale plankenschuttingen planken die zij aan zij zijn geplaatst. Dit geeft een eigentijdse uitstraling en kan helpen bij het visueel vergroten van de ruimte.

Hout-betonschutting

De populaire hout-beton schutting combineert duurzaamheid en esthetiek op een perfecte manier. Met zijn stevige betonnen palen en houten panelen voegt deze schutting niet alleen een moderne uitstraling toe aan je buitenruimte, maar biedt ook privacy en bescherming. De robuuste betonconstructie zorgt ervoor dat de schutting bestand is tegen de elementen, terwijl het warme hout een natuurlijke charme toevoegt.

Geïmpregneerde houten schuttingen

Een schutting staat in weer en wind. Elk tuinhout soort heeft een verschillende levensduur. Hardhout heeft een zeer lange levensduur en grenen de minst lange. Door het hout te impregneren, verduurzaamt u het hout en wordt het hout beschermd tegen schimmels en houtrot, wat de levensduur van het hout vele malen verlengt. In ons assortiment vindt u een zeer ruime collectie houten schuttingen van geïmpregneerd grenen en geïmpregneerd vuren.

De perfecte houten schutting voor uw droomtuin

Voor het maken van de beste keus houten schutting proberen wij het u gemakkelijker te maken met onze handige keuzehulp. Hiermee kunt u o.a. filteren op design, materiaal, afmeting en verduurzaming. En wilt u graag ons assortiment houten schutting in het echt bekijken? Breng dan eens een bezoek aan onze showtuinen op één van onze vestigingen in Blesdijke, Scharsterbrug of Emmeloord. Onze vakspecialisten met jarenlange ervaring helpen u graag verder.