Maas grind (Betongrind) - Bont 16-32 mm - Bigbag 1 m³

200,00
  • Gemengd
  • Een Bigbag van 1.500 kg is circa 1.00 m³.
Grind is afgerond door de natuur

Grindkiezels die door de tekening van stromend water de tekenen van de natuur prijsgeven, geven iedere tuin een volledig eigen uitstraling.

Bij een laagdikte van 7 cm kunt u met 1,00 m³ ca. 15 m² bedekken.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Specificaties

SKU
SA90091
Merk
Compleet Buiten
Afmetingen
Afmetingen in cm
16-32 mm
Gradatie
De grootte van de stenen worden uitgedrukt in grind/split gradatie:
Fijn (8-16 mm) – voor tuinpaden, oprit met grindplaten, plantenbak
Klein (16-22 mm) – voor oprit, voortuin
Middel (16-32 mm) – voor oprit, voortuin
Grof (56-75 mm) – voor tuinpaden, voortuin
Groot (>75 mm) – voor schanskorven
Middel
Verpakking
Bigbag 1 m³
Kleur
Kleur van het product
Bont
Kleurnaam
Bont
Sfeer
Warm en Licht
Oppervlak
Rond
Toepassing
Tuin

Veelgestelde vragen over Grind & Split

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grind, dat rond en glad is, wordt in rivieren gevormd door het langdurige slijten en schuren door water en zand. Split daarentegen bestaat uit scherpe, hoekige brokken afkomstig uit steengroeven. Deze eigenschap maakt split stabieler dan grind, waardoor het bijzonder geschikt is voor het aanleggen van opritten.

Waarvoor kun je grind en split gebruiken?

Grind en split zijn veelzijdige materialen voor de tuin. Grind, met zijn kleinere, ronde steentjes, wordt vaak gebruikt als bodembedekking voor tuinpaden en rond plantenbedden. Het onderdrukt onkruid, bevordert afwatering en voegt decoratieve waarde toe. Split, met grotere en scherpere steentjes, is ideaal voor stevige bestrating van opritten en wandelpaden, en zorgt voor goede afwatering en stabiliteit.

Wat is de aanbevolen dikte voor een laag grind of split?

De aanbevolen laagdikte is 5 cm, maar voor grind en split met een grootte van 20-40 mm is een dikkere laag van 6-7 cm nodig.

Hoeveel grind of split heb ik nodig?

Om uit te rekenen hoeveel grind of split u nodig heeft, heeft u het aantal vierkante meters nodig en de aan te vullen hoogte in meters. Het aantal vierkante meters vermenigvuldigt u met de aan te vullen hoogte in meters. De uitkomst van deze berekening is de benodigde hoeveelheid kubieke meters (m3) grind/split.

Een voorbeeld: U heeft een voortuin van 4 m1 bij 5 m1. Deze wilt u gaan bedekken met 5 cm grind of split. Om de benodigde hoeveelheid grind of split hiervoor uit te rekenen, doet u het volgende: 4 m1 x 5 m1 = 20 m2. 20 m2 x 0,05 m = 1 m3.

U heeft dus totaal 1m3 grind of split nodig voor uw voortuin in dit geval.

Aanvullend kunt u de volgende informatie aanhouden: U kunt uitgaan van 75 kg per m2. U bedekt dus ±20 m2 met 1 m3 grind of split.

Hoe wordt de korrelgrootte van grind en split aangegeven?

Grind wordt gezeefd in verschillende formaten, terwijl split in de groeve wordt gebroken en gesorteerd op korrelgrootte. De korrelgrootte wordt aangeduid met twee getallen in millimeters, waarbij het eerste getal de minimale en het tweede getal de maximale grootte aangeeft. Bijvoorbeeld, grind 8/16 mm betekent dat de korrels variëren van 8 mm tot 16 mm. De keuze van de maat hangt af van de toepassing en uw voorkeur. Grovere maten, zoals 30/60 mm, zijn minder geschikt om op te lopen, maar ideaal voor decoratieve toepassingen.

Hoe kies ik het juiste formaat grind of split?

Het formaat van grind, split of keien hangt af van het gebruik. Voor opritten en parkeerplaatsen zijn steentjes van 6 tot 20 mm ideaal, met een laagdikte van 5 tot 7 cm. Grind- of splitplaten helpen om stabiliteit te bieden en spoorvorming te voorkomen. Grotere stenen, zoals 40/60 mm, zijn geschikt voor siertoepassingen, maar minder om te belopen. Voor deze stenen moet de laagdikte minimaal 5 cm zijn om het oppervlak goed te bedekken en onkruid te verminderen.

Is ieder split- of grindsoort geschikt voor de oprit?

Niet alle soorten split en grind zijn geschikt als bestrating voor een oprit, omdat zachtere gesteenten niet voldoende bestand zijn tegen de hoge druk en intensief gebruik. Bijvoorbeeld voor een duurzame en stabiele oprit raden wij het gebruik van hardere en drukkrachtige grind- en splitsoorten aan, zoals:

 

  • Ardenner split: Bekend om zijn duurzaamheid en uitstekende dragende eigenschappen, ideaal voor opritten die veel verkeer moeten weerstaan.
  • Basalt split: Dit split is zeer hard en biedt een stevige basis voor opritten, met een lange levensduur en minimale vergruizing.
  • Graniet split: Heeft een hoge drukvastheid en is zeer geschikt voor intensief belaste oppervlakken zoals opritten en parkeerplaatsen.

 

Daarnaast is het verstandig om bij een oprit split-grindplaten ook wel grindmatten te gebruiken.

 


Advies nodig over split voor de oprit?

Wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste split- of grindsoort voor uw oprit. Neem contact op met onze Klantenservice voor deskundig advies op maat, of bezoek één van onze showtuinen in Blesdijke, Scharsterbrug of Emmeloord .

Is het nodig om anti-worteldoek te plaatsen onder grind of split?

Het is zeker aan te raden om anti-worteldoek onder grind of split te plaatsen. Onkruidzaadjes kunnen ontkiemen op grind en split, vooral bij kalkhoudende stenen. Het anti-worteldoek maakt het moeilijk voor de wortels om diep te groeien, waardoor onkruid zich voornamelijk in de grind- of splitlaag vestigt en makkelijker te verwijderen is.

Wat is de functie van Split/grindplaten?

Grind/splitplaten zijn ideaal voor het aanleggen van opritten, omdat ze spoorvorming en verschuiving van het split of grind helpen voorkomen. Dankzij hun honingraatontwerp blijft het effectief op zijn plaats liggen. Grind- en splitplaten zorgen ervoor dat het grind of de split gelijkmatig verdeeld blijft, zelfs bij intensief gebruik.

Hoe kan ik grind/split onderhouden?

Het onderhoud van grind en split is zowel eenvoudig als effectief. Regelmatig bladeren verwijderen en onkruid tussen het grind of split verwijderen, voorkomt dat deze zich verder verspreiden. Hark af en toe het grind om het netjes te houden. Bij groene aanslag kunt u eenvoudig de oorspronkelijke kleur herstellen met GreenEX. Zo blijft uw grind er altijd verzorgd en aantrekkelijk uitzien.

Kan ik split of grind ook bij jullie afhalen?

Ja, u kunt uw bestelling afhalen op onze vestiging in Blesdijke. Tijdens het bestelproces kiest u dan voor de verzendmethode ''Afhalen''. Na het ontvangen van uw betaling ontvangt u van ons z.s.m. een e-mail met daarin de datum wanneer uw bestelling voor u klaarstaat om af te komen halen.

Wat is jullie leveringsgebied voor grind en split?

Wij leveren grind en split door heel Nederland, inclusief de waddeneilanden. Voor de Waddeneilanden gelden echter andere bezorgtarieven en leveringsvoorwaarden, vanwege de bijzondere transportvereisten. Voor specifieke mogelijkheden en tarieven voor levering op de Waddeneilanden raden wij u aan om contact op te nemen met onze Klantenservice.

Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om grind en split te laten leveren in België en Duitsland. Voor internationale leveringen kunt u eveneens contact opnemen met onze Klantenservice voor meer informatie over de beschikbaarheid, levertijden, en eventuele extra kosten.